Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Ung kvinna skjutsar äldre

Förtroendevalda får prya i hemtjänsten

Kommunstyrelsen säger ja till ett medborgarförslag om att kommunens förtroendevalda kan få genomföra praktik inom hemtjänsten, för att få en inblick i verksamheten.

Det är Thure Leijner i Bergvik som lämnat in ett medborgarförslag om att kommunens förtroendevalda borde kunna genomföra praktik inom hemtjänsten för att få en inblick i verksamheten.

- Alla ledamöter borde ut och prya en hel dag med hemtjänstpersonal för att få en inblick i deras stressade vardag, säger Thure Leijner.

Kommunstyrelsen säger ja till att förtroendevalda som vill ska få prya inom hemtjänsten. Att prya innebär en möjlighet att få en inblick i omvårdnadsförvaltningens hemtjänstverksamhet. Pryon är helt frivillig och sker på den förtroendevaldas eget initiativ. Arvode eller ersättning delas inte ut i samband med praktiken.

- Det här ger en möjlighet att gå bredvid för att få en inblick i arbetet. Det är inte tal om att utföra något praktiskt arbete. Och det är viktigt att pryotillfället planeras med respekt både för brukarens integritet och verksamhetens förutsättningar, säger omvårdnadsförvaltningens chef Anna-Karin Eklund som utrett ärendet inför beslut.

Förtroendevalda som vill prya inom hemtjänsten är välkomna att kontakta Birgitta Löjdström, som är verksamhetschef för hemtjänst och vård- och omsorgsboende.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-11-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter