Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Gemensamma utgångspunkter för beroendevård

Söderhamns kommun ställer sig bakom dokumentet "Gemensamma utgångspunkter - Riskbruk, missbruk och beroendevård för vuxna över 18 år i Gävleborgs län". Med gemensamma utgångspunkter för arbetet vill landstinget och länets kommuner visa det gemensamma åtagandet och ge vägledning för arbetet.

Kommunfullmäktige har i augusti 2014 beslutat ställa sig bakom dokumentet Gemensamma utgångspunkter - Riskbruk, missbruk och beroendevård för vuxna över 18 år i Gävleborgs länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länets kommuner bedriver tillsammans med landstinget ett långsiktigt utvecklingsarbete inom riskbruk, missbruk och beroendevård för vuxna. Med gemensamma utgångspunkter för arbetet vill landstinget Gävleborg och länets tio kommuner visa det gemensamma åtagandet och ge vägledning för arbetet.

Gemensamma insatser

Personer med ett identifierat risk- missbruks- och beroendeproblem ska få stöd, vård och behandling inom kommun och landsting. Insatserna ska vara samordnade och hålla god kvalitet. Arbetet med förebyggande insatser sker både inom och utanför missbruks- och beroendevården.

Ett exempel på samverkan är de sex beroendecentrum där kommuner och landstinget samverkar som en första länk i vårdkedjan. Landstinget ansvarar för medicinsk personal och abstinensbehandling och kommunerna för psykosocial behandling.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-08-25

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter