Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Kastanjen i Ljusne

Korttidsvården flyttar till nya lokaler i augusti

I augusti är det dags att stänga korttidsvården i de gamla lokalerna på Västerbacken i Söderhamn. Då flyttar verksamheten till Kastanjen i Ljusne och byter namn till Fejans korttidsvård. Korttidsvården för demenssjuka blir kvar på Terrassen.

- Vi jobbar för fullt för att få lokalerna på Fejan i ordning. Under juni och juli förbereder vi huset och flyttar inredning. Vecka 34 flyttar vi alla kunder som bor hos oss just då, berättar Inga Erling som är chef för korttidsvården.

Växelvården finns redan på Kastanjen. Nu samlas hela korttidsvården i samma lokaler, utom korttidsvården för demenssjuka, som blir kvar på Terrassen.

Flyttbestyr

Flytten berör många människor; alla som bor på korttidsvården aktuella dagar, medarbetarna på avdelningen och olika instanser som hänvisar kunder hit.

- Inför flytten informerar vi färdtjänst, sjukvården, våra kollegor inom omvårdnad och andra berörda om att vi byter lokaler. Alla kunder kommer hit efter kontakt med kommunens biståndshandläggare, så vi kommer att se till att alla hamnar på rätt plats, menar Inga Erling. 

Korttidsvården flyttar vecka 34

Till och med vecka 33 tar Söderhamns kommun emot korttidskunder på Västerbacken som vanligt.

Under vecka 34 flyttar korttidsvården alla kunder till avdelningen Fejan på Kastanjen, Nygatan 10 i Ljusne. Nya kunder som kommer in den veckan ska åka direkt dit.

Korttidsvården för demenssjuka blir kvar på Terrassen som tidigare.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Mer information

Inga Erling, enhetschef för korttidsvården
0270 - 756 20 inga.erling@soderhamn.se

Omvårdnad Direkt (kundtjänst)
0270 - 756 56

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-17

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter