Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Korttidsvården har flyttat till Ljusne

Den 21 augusti flyttade korttidsvården till avdelningen Fejan, på Kastanjen i Ljusne. Det har varit mycket jobb mitt i semestertider, för att förbereda lokalerna för inflytt.

- Det är en stor logistikapparat. Jag har otroliga medarbetare som tänkt, räknat ut och packat material för flytten. Jag vill verkligen ge en eloge till dem, säger Inga Erling som är chef för Fejans korttidsvård. 

Flyttbestyr

De sista dagarna innan flytten arbetas det febrilt tills kunderna flyttas måndag den 21 augusti. Enhetens medarbetare inreder lokalerna. I ett rum desinficerar Maria Johansson en säng, innan hon ska bädda och möblera rummet. I nästa rum skruvar leverantören upp en TV-apparat, längre bort fixar vaktmästarna på larmenheten teknik och larm.

Resurscentrum kommer att köra hit större möbler. Men de gamla lokalerna på Västerbacken är utformade på annat sätt och har högre i tak, så alla möbler och gardiner fungerar inte på Fejan.

- Vi har annonserat flera gånger och sett till att det vi själva inte kan återanvända kommer till nytta på andra enheter, så det har varit en hel del jobb även med det vi ska lämna, menar Inga Erling. 

Vardagen pågår

Mycket att stå i alltså. Och samtidigt pågår verksamheten. Två kunder åker hem ena dagen, en ny kommer in. Det är många persontransporter som ska bokas, både i bil och liggande transport.

- Vi försöker göra det bästa för kunderna, trots allt stök med flyttarbetet, säger Inga Erling.

Hon berättar om en person som just åkt hem, efter en lång vistelse med mycket rehabilitering.

- Vi har fått ett brev med tack till alla trevliga och hjälpsamma medarbetare för alla nya lärdomar. Det värmer att få sådan feedback mitt i allt, säger Inga Erling. 

Mycket nytt

Från måndag den 21 augusti samlas hela verksamheten på Fejan. Växelvården har funnits här en tid, men nu blir alla vårdplatser på samma ställe. Och det är mycket som blir nytt.

Nya, fräscha lokaler med ombonade rum där flera har balkong. Ett helt nytt trådlöst larmsystem, enligt samma princip som i hemtjänsten, där larmen tas emot och rapporteras via mobiltelefon.

Det blir också ny medarbetargrupp och nytt arbetsschema. Totalt blir det 23 medarbetare på Fejan - några följer med från Västerbacken, några kommer till från Kastanjen och några är nya.

Korttidsvården för demenssjuka är kvar på Terrassen, liksom tidigare. Totalt blir det 32 platser inom korttidsvården, 20 på Fejan och 12 på Terrassen.

Relaterad information

Korttidsvård

Granskad/Uppdaterad: 2017-10-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter