Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Länets kommuner startar en gemensam socialjour

Från och med 31 augusti kommer länets invånare att ha tillgång till en gemensam socialjour. Det är Gävleborgs kommuner som går samman om den gemensamma socialjouren som kommer att ta hand om akuta socialtjänstärenden på kvällar, nätter och helger.

- Man kan ringa socialjouren vid akuta problem som inte kan vänta tills socialtjänsten öppnar. Det kan handla om barn som riskerar fara illa, en missbrukare som akut måste tas om hand eller att en person är utsatt för hot eller våld, säger Anna Sääf Vikström, verksamhetschef för Socialjouren Gävleborg.

Varje kommun har tidigare haft olika beredskap för akuta ärenden när socialtjänsten haft stängt. Den gemensamma socialjouren kommer att bemannas av 4,5 tjänster och vara stationerad på polishuset i Gävle. 

- Fördelen med att utgå ifrån polishuset är att man är på samma plats som polisen, eftersom det är vanligt att vi samarbetar i de här ärendena, säger Anna Sääf Vikström.

- Det är oerhört positivt att vi får en socialjour i polishuset som täcker länets samtliga kommuner. Det kommer att göra arbetet enklare i vardagen och vi kommer närmare varandra. Alla är vinnare, inte minst dem vi är till för, säger Lisa Ström, polisområdeschef i Gävleborgs län.

För mer information


Anna Sääf Vikström
Verksamhetschef
Socialjouren Gävleborg
Tfn: 026-17 87 47
anna.saaf_vikstrom@gavle.se

John Köhler
Lokalpolisområdeschef Gästrikland
Tfn: 010-567 81 61

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-08-31

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter