Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Samarbetssamtal - kom överens om barnen

Vid en separation kommer föräldrar ofta i kris och kan behöva hjälp att kommunicera och se barnets behov. Vi kan hjälpa er  att hitta lösningar som båda föräldrarna kan acceptera.

För att ni ska kunna samarbeta kring barnet och hitta bra lösningar som ni båda kan acceptera, kan ni komma till familjerätten på samarbetssamtal.

Efter en separation har barnet fortsatt rätt till båda sina föräldrar. Därför är det viktigt att föräldrar som inte lever tillsammans försöker finna den lösning som är bäst för sitt barn. Samarbetssamtal är en möjlighet för föräldrar att förhindra att konflikten trappas upp och behöver avgöras av domstol. Istället kan föräldrarna gemensamt hitta former för vårdnaden om barnet, barnets boende och umgänge. Samtalen kan leda fram till ett avtal eller en överenskommelse.

Kommunen ska enligt socialtjänstlagen erbjuda föräldrar samarbetssamtal under sakkunnig ledning. I Söderhamn är det familjerättens socialsekreterare som har denna uppgift.

  • Samarbetssamtal är frivilliga och kostnadsfria
  • Samarbetssamtal som sker på föräldrars initiativ registreras inte

Kontakta oss för ett rådgivande samtal.

Läs mer om vårdnad, boende och umgänge

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Besöksadress:
Västra Storgatan 16-18

Fax 0270-147 60
Skicka e-post

Postadress:
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 
826 80 Söderhamn

Kontaktuppgifter Familjerätten

Anna Olsson
0270-756 89

Ingela Holm
0270-752 35

Marielle Engberg
0270-752 70

Granskad/Uppdaterad: 2017-12-13

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter