Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Årets arbetsplats

Vårdelever utser Enriset till bästa arbetsplats

Eleverna vid lokalt vård- och omsorgscollege i Söderhamn har utsett Enrisets vård- och omsorgsboende till Årets arbetsplats 2017. Enriset samverkar med vårdutbildningen och ställer ofta upp med extra platser för arbetsplatsförlagt lärande (APL) vid behov.

- Vård- och omsorgscollegets samarbete med olika aktörer i Söderhamn, Hälsinglands utbildningsförbund och i länet är viktigt för att höja kvaliteten och statusen på våra utbildningar och på vårdjobben, menar Cecilia Torstensson som är rektor för vård- och omsorgscollege på Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn.

På vård- och omsorgscollege läser vuxenstuderande motsvarande gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram under tre terminer. Utbildningen ger undersköterskekompetens och förenar kunskap om hälsa och friskvård med utbildning inom sjukvård.

Under 8 veckors praktik får eleverna knyta an sina kunskaper i vardagen på en arbetsplats, i samverkan med olika arbetsgivare. Och där är Enriset favoriten, enligt årets elever.

Motivering till utmärkelsen

Enriset är en arbetsplats som återkommande tar emot elever på arbetsplatsförlagt lärande (APL) från vårdutbildningen. De har flera utbildade handledare som stimulerar till en god lärmiljö för våra elever.

Enriset samverkar i hög grad med vårdutbildningen och ställer ofta upp med extra platser för arbetsplatsförlagt lärande (APL) när behov finns. De har också tagit emot utbyteselever från våra nordiska länder och är en kultur- och inkluderingsvänlig arbetsplats.

- Våra vårdelever har gjort projekt inom olika kurser tillsammans med Enriset. Vi ser att Enriset är intresserat av utbildningens innehåll och gärna deltar i undervisning om möjlighet finns, avslutar Cecilia Torstensson.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-06-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter