Hjälptelefoner och chattjourer för unga

För dig som är ung finns flera telefonnumer du kan ringa och chattjourer på på nätet.

• Trygghetstelefon i Söderhamn 070-0024514
  • Barnens hjälptelefon, Bris 116 111
    länk till annan webbplats
    Till Bris kan barn ringa som vill prata med en vuxen. Samtalet är helt anonymt och syns inte ens på telefonräkningen.
  • UMO — ungdomsmottagningen på nätet
    länk till annan webbplats
    UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du hitta information om sex, hälsa och relationer och mera.
  • Tjejzonen
    länk till annan webbplats
    Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chatter — Chatten och Ätstörningszonen samt Storasysterverksamheter.
  • Jourhavande kompis (Röda Korset)
    länk till annan webbplats
    Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.
    När du chattar med Jourhavande kompis är du anonym.
  • Maskrosbarn
    länk till annan webbplats
    Maskrosbarn är en förening som arbetar med att stödja unga som lever eller har levt i familjer där det förekommer missbruk eller psykisk ohälsa. Maskrosbarn startades av två tjejer som själva har erfarenheter av förälder med missbruk och/eller psykisk sjukdom.
  • Livlinan
    länk till annan webbplats
    Livlinan.org ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.
Senast uppdaterad: 14 juni 2019

Kontakt Söderhamn Kommun