Ung i Söderhamn, för dig 16–20 år

Bild på logotyp för Ung i Gävleborg/Söderhamn och EU-flagga.

Ung i Söderhamn ingår i en länsgemensam kraftsamling för att fånga upp och stärka dig mellan 16–20 år i Söderhamn som varken arbetar eller studerar. Det är viktigt att göra något meningsfullt på dagarna även om du valt att inte gå på gymnasiet. När du inte längre är i ett sammanhang med tydlig struktur och innehåll, kan det vara svårt att motivera och aktivera sig. Det finns många sätt du kan få hjälp och stöd på.

Vi vänder oss till dig mellan 16–20 år som varken arbetar eller studerar. Målet är att du, utifrån dina förutsättningar kommer ut i utbildning, praktik, arbete eller egenföretagande.

Ung i Söderhamn arbetar med:

 • Kommunala Aktivitetsansvaret (KAA)
 • Kartläggning av behov
  För att du ska få hjälp utifrån dina behov gör vi en kartläggning som utgår från ett individuellt synsätt där varje människa är unik.
 • Individuellt stöd med handlingsplan
  För att du ska få stöd i din utveckling arbetar vi med människor på individnivå utifrån varje persons behov och utgångspunkt.
 • Studiebesök
  Vi gör studiebesök för att få nya insikter om vad de gör just i det yrket och för att lära sig med om något som man inte vet någonting om.
 • Motiverande samtal och aktiviteter
  Syftet med enskilda samtal är att ta reda på vad just du vill och väcka en tanke för att finna motivation till förändring
 • Studie- och yrkesvägledning
  Vi har kontakt med en studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig med ansökningar till studier och arbete.

UNG i Söderhamn är ett av tio delprojekt i Ung i Gävleborg som finansieras via Europeiska socialfonden (ESF). Projektägare är Region Gävleborg. Delprojektägare är barn- och utbildningsförvaltningen, Söderhamns kommun. Projektet startade 1 februari 2016 och pågår till och med 30 juni 2019.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna och berätta vad du gör i dagsläget. Tillsammans kommer vi då titta på olika möjligheter för dig att komma vidare med studier eller praktik.

Du kanske känner någon som vill komma i kontakt med oss, så tipsa gärna andra!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 februari 2019
Utbildning och barnomsorg

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn