Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Centrumvärd

Centrumvärden finns på plats för att vi ska ha ett tryggt och trivsamt centrum. Centrumvärden och ordningsvakterna är en del av kommunens arbete inom ramen för samverkansavtalet med polisen.

- Att ha en centrumvärd ger oss fortsatt goda möjligheter att uppfylla medborgarnas förväntningar om ett tryggt och trivsamt centrum där alla är välkomna, säger kommunens folkhälsosamordnare Marcus Häggström, som samordnar arbetet med trygghet i centrum.

Syftet är att bidra till att skapa trivsel och trygghet i centrum, att motverka skadegörelse. Centrumvärden har mycket kontakt med gruppen missbrukare som frekvent vistas i området, och motivera dem till kontakt med Söderhamns beroendecenter eller IOGT. Syftet är också att störa missbruksmiljöer där ungdomar vistas. Centrumvärden samarbetar med en rad olika instanser så som polis, socialtjänst, barn- och ungdomscenter, IOGT-NTO och Securitas för att nämna några.
Utöver Centrumvärden finns även två ordningsvakter närvarande i centrum.

Samverkan för trygghet i centrum

Centrumvärden och ordningsvakterna är en del av kommunens arbete inom ramen för samverkansavtalet med polisen.
Läs mer om kommunens samarbete med Polisen

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter