Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Gröna Bilister gästade Söderhamn

Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande "tankar" Erika Brokvists elbil

Erika Brokvist, Gröna Bilister, gästade Söderhamns kommun med elbil och budskapet - kan vi köra från Ystad till Haparanda så kan de flesta andra använda sig av elbil.
Gröna Bilister grundades 1994 med stöd av Naturskyddsföreningen och världsnaturfonden WWF. Verksamheten har koncentrerats till att påverka miljöbilssituationen i landets olika kommuner, sammanställa årets bästa miljöbilar samt svara på frågor från organisationer och allmänhet.

- Moderna elbilar har hunnit ikapp utvecklingen och liknar i stort bilar drivna med traditionella bränslen vad gäller prestanda och annan utrustning, informerade Erika Brokvist.

Erika Brokvist räknar med att besöka fyrtiotalet kommuner innan hon når slutdestinationen Haparanda den 20 juni.

Gröna Bilister arbetar inte bara med elbilar utan försöker rent allmänt hitta alternativ till fossila bränslen - ett arbete som också pågår i Söderhamns kommun

- I första hand planerar kommunen för bilar drivna av biogas. Men det är inte omöjligt att framtiden även erbjuder bilar drivna av el, kommenterade Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:

- Alternativa bränslen är inte bara viktiga för miljön utan också för näringslivet, de har redan skapat lokala vinster, avslutar han.

Eldrift i Söderhamns kommun


Parallellt med arbetet för biogas pågår ett elprojekt. Förutom ett antal elcyklar för kommunanställda ger kommunen möjlighet för pendlande privatpersoner att ladda sina elbilar vid Resecentrum.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-06-12

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter