Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Mobiltäckning i Söderhamns kommun

Hur är mobiltäckningen i Söderhamns kommun?

Nu kan du se hur mobiltäckningen är i vår kommun. Vi har genomfört en mätning under perioden februari-mars 2017. Under sommaren kommer ytterligare mätningar att göras i sommarboendeområden och skärgård.

Resultatet som presenteras på webbplatsen tackningskollen.se kan användas av allmänheten. Kommunen kommer att använda resultatet som ett underlag för framtida planering av samhällsservice.

Hur går dessa mätningar till?

Väska med 10 mobiltelefoner

Väska med 10 mobiltelefoner.

Mätningar har gjorts för Tele2, Telenor, Telia och Tre med nättyperna 2G, 3G och 4G.

Mätningarna har genomförts med hjälp av Söderhamn NÄRAs sopbilar. Eftersom de trafikerar stora delar av kommunen har vi lyckats täcka in stora geografiska områden.
Ett antal väskor innehållande 10 telefoner (av samma modell) per väska har placerats ut i olika sopbilar. I varje telefon finns en programvara som mäter signalstyrkan i sitt eget nät och nättyp. På en karta visas sedan punkter där mätningar gjorts och punkternas olika färger visar signalstyrkor hos respektive operatör och nättyp.

Resultatet presenteras på www.tackningskollen.se.

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter