Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kommunens kollektivtrafiksatsning i statlig final

Söderhamns Kommun satsar rejält för att skapa en attraktiv stadstrafik trots bara 12000 innevånare i tätorten. En satsning som varit så framgångsrik att statens arbetsgrupp "Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik" - med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i spetsen - nominerat kommunens arbete till den nationella tävlingen "Goda Exempel". En tävling som avgör på Berns Salonger i Stockholm i samband med Nationella Inspirationsdagen 27 mars.
- Det här är jättekul för Söderhamn på många sätt. En bekräftelse på att vi har en bra fungerande kollektivtrafik och att vi kan vara ett föredöme för andra, säger kollektivansvarige Johnny Olofsson, Söderhamns kommun och fortsätter:

- Söderhamns kommun är en av åtta finalister av de från början 96 inkomna förslagen,  och det är med stort nöje jag åker ner för att delta i festligheterna, avslutade Johnny.
 
Motivering: "Med samarbeten kring en gemensam målsättning om fördubblat resande har Söderhamn lyckats nå fantastiska resultat och synliggjorda effekter. Genom satsningar på ungdomar och på infrastrukturella åtgärder har Stadstrafik Söderhamn nått inget mindre än en fyrdubbling av resandet!"
 
Arbetsgruppen "Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik" arbetar bland annat med att lyfta fram goda exempel på nationella kollektivtrafik-lösningar för att inspirera branschen och omvärlden.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-03-22

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter