Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Parkering i Söderhamn

Parkeringsskiva i Söderhamn

Sedan den 1 september 2013 gäller parkeringsskiva i Söderhamn. Skyltar vid centrala parkeringar visar var p-skiva ska placeras i bilens framruta. Du kan hämta p-skiva på utvalda platser.

Det är trångt om parkeringsplatser i Söderhamns centrum. Många bilar står parkerade längre tid än tillåtet på parkeringarna. För att få rotation på parkeringsplatserna har kommunfullmäktige beslutat införa parkeringsskiva.

- Parkeringarna i centrala Söderhamn får mera ruljans med parkeringsskiva. Det gynnar i sin tur centrumhandeln. Söderhamns Cityförening är positiv till förslaget och det ligger i linje med inriktningsmålet om ett bättre företagsklimat, menar kommunens infrastrukturstrateg Johnny Olofsson.

En parkeringsskiva ger större tydlighet i kommunens parkeringsregler och bestämmelser för gratis parkering. Tidigare har det varit svårt att se till att parkeringstiderna efterlevs, med parkeringsskiva blir kontrollen mycket enklare.

Hämta en parkeringsskiva

Har du redan en p-skiva i bilen kan använda den, det gör ingenting om den är från en annan kommun. Om du inte har en parkeringsskiva har kommunen tryckt upp ett antal som kan hämtas här:

  • Rådhusets reception (Rådhustorget)
  • Förvaltningshusets reception (Västra storgatan 16-18)
  • Visit Söderhamn (Köpmangatan 11)
  • Bensinmackar i centrala Söderhamn

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-08-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter