Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamn rikligt belönad av Vägverket

Söderhamns kommun är en vinnare i kampen om statliga miljoner till miljö och trafiksäkerhetsåtgärder.
I måndags beviljade Vägverket fyra miljoner kronor till fyra olika projekt.
- Det bekräftar att vi gjort ett bra förarbete med att precisera vad vi vill och kan för att förbättra infrastrukturen, säger Magnus Svensson ( c), ordförande i Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden.
Förtroendevalda och tjänstemän har i flera år prioriterat  miljö- och trafiksäkerhetsåtgärder.
Stora framsteg är gjorda och flera projektet pågår på Kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen.

Nu belönas Söderhamn för sitt aktiva och framsynta arbete - av staten!
- Jag känner mig stolt över hur politiker och tjänstemän baxat fram utvecklingsfrågorna så att vi kan förverkliga flera av våra planerade åtgärder. Vägverkets belöning ger oss ännu mer kraft att möta framtidens behov av tillgänglighet, trygghet och säkerhet i Söderhamns kommun, säger Magnus Svensson.

Infrastrukturplanerare Johnny Olofsson har noga följt de politiska intensionerna. Förra sommaren skickade han in fyra ansökningar till Vägverket med detaljerade projektbeskrivningar.
- Det blev bingo! Vi fick allt vi sökte och lite till, säger Johnny Olofsson belåtet och redovisar projekten som kommer att påbörjas redan i sommar.

Forsbackabron är det största projektet. Det redan beslutade bygget får nu en delfinansiering med 1,7 miljoner kronor för en gång- och cykelväg.

1,25 miljoner har också beviljats för en ny gång- och cykelväg från norra delen av Norralagatan till Vågbro.

Statliga pengar bidrar även till att öka trafiksäkerheten vid E-Center i Sund. Där ska det anläggas en minicirkulationsplats i korsningen Stickvägen — Sundbergsvägen, samt en 150 meterlång gång- och cykelväg längs Stickvägen.

Slutligen ger de statliga slantarna möjlighet att förbättra hållplatser efter Kungsgatan i centrala Söderhamn, i Nymåla, Stugsund, samt  längs Grindvägen i Sandarne.

Magnus Svensson välkomnar infrastruktursatsningarna:
-  Det känns mycket bra, inte minst mot bakgrund av att vi är en ekokommun. Åtgärderna kommer ju alla till del och bidrar till en bättre miljö och att vi kan känna oss tryggare och säkrare i trafiken. Vi är bokstavligt talat på rätt väg i Söderhamn!

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2009-04-01

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter