Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Utdelning av varselvästar

Västfest mitt i krysset

Se till att synas i mörkret! Det var budskapet från Söderhamns tekniska avdelning och polisen när de bjöd in till Trafiksäkerhetens dag på torsdagseftermiddagen för att informera allmänheten och dela ut varselvästar.
- Mycket uppskattat! Folk har tackat oss och visat stor uppskattning för initiativet, säger Kjell Lind, yttre befäl på tekniska avdelningen.

Många trafikolyckor under vinterhalvåret sker för att bilister inte upptäcker fotgängare i tid. En person utan reflex syns på 25 meters avstånd vid halvljus på obelysta vägar. För en person som bär reflex ökar avståndet från 25 meter till 140 meter. Vid helljus ökar avståndet till mer än 400 meter för en person som bär reflex.

Kalla fakta. Och något som tekniska avdelningen och polisen vill medvetandegöra allmänheten om.

Trafiksäkerhetens dag vid Alenkrysset visade att Söderhamnarna är med på noterna.

- Det var kö redan när vi kom hit och sedan har en strid ström av folk i alla åldrar kommit hit för att hämta gratis reflexvästar, säger Kjell Lind när klockan passerat 15,40 och det ännu återstod drygt en timme av väst festen.

En handfull poliser fanns på plats och deltog aktivt i västutdelningen samtidigt som de informerade om västarnas effekt och vad man behöver tänka på:


- Var extra försiktig när du passerar vägen där bilar kommer från båda håll.
- Använd helst varselväst
- Bär reflexer på både höger och vänster sida av kroppen.
- Placera gärna reflexerna på ben eller handled så att de återger dina rörelser.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-08-11

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter