Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Unga med busskort

Oskar Nilsson, Ann-Marie Wiklund, Lina Krantz och Anton Larsson reser mycket med buss, till exempel till ungdomsaktiviteterna på Verkstäderna.

Gratis busskort för unga

Söderhamns kommun vill att fler ska resa kollektivt. Därför ger vi gratis busskort till alla mellan 7 - 19 år som är folkbokförda i kommunen. Ungdomskortet gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafik inom Söderhamns kommun.

- Det är bra med fria bussresor för barn och ungdomar. Då blir de vana att åka kollektivt och kan själva ta sig mellan olika aktiviteter. Det är till och med så bra att andra kommuner i regionen har tagit efter, säger Johnny Olofsson, infrastrukturstrateg i Söderhamns kommun.

Var rädd om ditt kort

Kortet är personligt. För att vara giltigt ska det stå namn och födelsenummer på det. Tappar du kortet ska du kontakta din skola eller kundtjänst. Det kostar 100 kronor att få ett nytt. Om kortet slutar att fungera får du byta ut det utan kostnad på din skola eller hos kundtjänst.

Går du inte i skolan kontaktar du Trafikupplysningen på 0771-9 10 10 9 för att få ett nytt kort.

Resor till/från skolan

Ungdomskortet ska användas för resor till och från skolan. Du som tidigare fått ett skol- eller gymnasiekort ombeds lämna tillbaka det till skolan.

Årskort med X-trafik

Du som redan har köpt ett årskort kan kontakta Trafikupplysningen på 0771-9 10 10 9 för att få kortet återköpt.  30-dagarskort eller fritidskort återköps inte.

Resor över kommungränsen

Kortet gäller bara inom Söderhamns kommun. Det kan inte användas som delbetalning.
Vill du resa utanför kommungränsen behöver du köpa en biljett för hela resan.

När du fyller 20 år

Kortet gäller för dig som är 7 - 19 år. Den dag du fyller 20 år kan du inte längre använda det.

Vi hoppas såklart att du vill fortsätta att resa kollektivt. Hör gärna av dig till Trafikupplysningen eller besök X-trafik.se för att hitta det kort som passar dig bäst.  

Trevlig resa!

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter