Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
X-tåget vid Söderhamns resecenter.

Vi arbetar för dubbelspår på Ostkustbanan

Goda kommunikationer gör livet enklare i Söderhamn. Järnvägen är viktig för att vi ska kunna bo och pendla i Söderhamn. Vi arbetar aktivt för dubbelspår på Ostkustbanan mellan Gävle och Härnösand - senast år 2025.

Dubbelspår för kortare restider

Med dubbelspår kan trafikoperatörerna köra fler tåg på kortare tid. Då skulle du kunna resa på mindre än tjugo minuter till Gävle och fyrtio minuter till Sundsvall. Stockholm skulle du nå på mindre än en timme och tjugo minuter.

Projekt Nya Ostkustbanan

Söderhamns kommun ingår i projekt Nya Ostkustbanan. Vi samarbetar framför allt med våra närliggande kommuner Gävle, Hudiksvall, Nordanstig och Sundsvall, samt med Region Gävleborg, Länsstyrelsen Gävleborg, Länsstyrelsen Västernorrland och Trafikverket längs Ostkustbanan.

Järnvägens sträckning söder om Ljusne

Under vintern 2012 - 13 fördjupar vi planeringsarbetet i Söderhamns kommun, för att få till stånd ett dubbelspår. För Söderhamn handlar det framförallt om vilken sträckning järnvägen ska få söder om Ljusne. Trafikverket har gjort tre olika förslag på korridorer/sträckningar från Ljusne till kommungränsen mot Gävle.

Nya Ostkustbanan Dubbelspår Gävle - Härnösand

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter