Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Parkering

I Söderhamn är det gratis att parkera på alla kommunala parkeringsplatser. Det finns några större parkeringsplatser och skyltade P-platser längs vissa gator. De flesta centralt belägna P-platserna är tidsbegränsade (p-skiva).

Parkeringsövervakning

Parkeringsövervakare kontrollerar att parkeringsbestämmelserna följs på gator och allmänna vägar.

Parkeringsövervakarna kan ge dig hjälp och råd när du har svårt att hitta en parkeringsplats. De hjälper dig även att hitta rätt väg till ditt mål och kan tipsa om lokala begivenheter som näringsställen, affärer och liknande.

Parkeringsövervakarnas viktigaste uppgifter är att förhindra trafikfarlig parkering och öka omsättningen på tillgängliga parkeringar till fördel för alla trafikanter. På tomtmark är det markägaren som sköter kontrollen, ofta med hjälp av vaktbolag.

Avgift för felparkering

Kommunfullmäktige beslutar om avgifter för uppställning av fordon i strid mot lokal trafikföreskrift. Avgifterna varierar från 200 — 400 kr, beroende på förseelse

Övergångsställe

Det är förbjudet att stanna fordon på och närmare än 10 m före ett övergångsställe. Du får heller inte stanna i korsning eller närmare än 10 m från korsande körbanans närmaste ytterkant.

Parkeringsförbud

I centrala Söderhamn (karta i högerspalt) finns en zon med generellt parkeringsförbud. Det är förbjudet att parkera inom området som börjar där zonmärket är uppsatt. Förbudet att parkera gäller ända tills du har passerat slutmärket.

Parkeringsförbud

Parkeringsförbud

Parkeringsförbud upphör

Parkeringsförbud upphör

Söderhamns kommun

Tekniska förvaltningsavdelningen
Västra Storgatan 16-18
826 80 Söderhamn
Tel: 0270-75 000
E-post

Trafikingenjör

Annika Ottenbäck
Tel 0270- 754 42

Relaterad information

P-förbudszon - kartaPDF (pdf, 568.7 kB)

Parkeringsplatser

Parkeringsplatser i centrala Söderhamn finns markerade i Söderhamnskartan. Välj Kommunikations och transport och kryssa för "parkeringar"

Gå till kartalänk till annan webbplats

Granskad/Uppdaterad: 2017-11-20

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter