Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Lästips

Lästips

Barnens biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en sajt för alla barn i hela Sverige och för barn i andra länder som pratar svenska. Sajten passar nog bäst för dig som är sisådär mellan 6 och 14 år. Andra är förstås också välkomna, t ex. alla som jobbar ihop med barn. Vi finns bara på Internet.

Barnens polarbiblioteks boktipslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Barnens Polarbibliotek visar upp läsarnas egna inskickade lästips, plus redaktionens tips på författare och böcker från Norrbotten.

Bokpuffenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Lyssna på boktips på nätet! Varje vecka lyssnar du på inledningen av en nyutkommen bok, en klassiker och en barn- och ungdomsbok á 3 till 5 minuter. Nyfiken på mer? Fråga på ditt bibliotek

Boktips.netlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett samarbete mellan svenska folkbibliotek. Här ger vi tips på intressanta böcker som finns att låna på våra bibliotek.
Författarcentrum.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Författarcentrums hemsida har massor av författarpresentationer och Lasse Ekholms skrivtips. Och så kan man klicka på fåret!
J-Fi mangaklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster drivs av SF-Bokhandeln. Deras ambition är att samla allt du behöver för ditt j-fi-intresse på en sida. Sidan har mycket intressant om manga i form av faktaartiklar, recensioner, tips och reportage. Även ett kalendarium där de meddelar allt från släppdatum av ny manga, biopremiärer, konvent m.m. Bör kommas ihåg att sidan är inriktad på försäljning av manga.
Kamratpostenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Sveriges största tidning för barn och unga.

Mangakailänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Sveriges äldsta ideella förening för folk intresserade av japanska serier (manga) och japansk tecknad film (animé). Vi ordnar med möten, medlemstidning, animévisningar och andra tillställningar.

Kolla in Pontonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster en tidskrift som kommer med 4 nummer per år och innehåller texter och bilder av unga skribenter (15-21 år). Vill du delta med egna texter? Pröva att skicka ditt material (med namn, postadress och ålder) till: skriv@ponton.nu

SnickSnacklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hitta böcker som är spännande, sorgliga, roliga, intressanta, läskiga. Alla möjliga boktips finns på Snick Snack.

Sommarbokenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
Är du mellan 8 och 12 år? Gillar du att träffa kompisar, fika, pyssla, prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser!


Söderhamns kommun

Kultur- och fritidsavdelningen
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
kultur.samhallsservicenamnden
@soderhamn.se

Söderhamns stadsbibliotek

Köpmangatan 11
826 30 Söderhamn

Postadress:
Box 203
826 25 Söderhamn

Tel. lånedisk: 0270-755 10
Fax: 0270-158 14
biblioteket@soderhamn.se

Öppettider

(1 september - 31 maj)
Måndag-fredag öppet för tidnings- och tidskriftsläsning från kl. 08:00.

Biblioteket öppet:
Måndag-torsdag 10:00-19:00
Fredag 10:00-18:00
Lördag 10:00-14:00 

Gul linje
Sök i barnkatalogen
Gul linje

Granskad/Uppdaterad: 2017-03-21

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter