Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Diverse olika bildrutor med fritidsaktiviteter

Nytt bidragsreglemente

Söderhamns kommun, en av Sveriges mest föreningstäta kommuner, har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på nytt reglemente för bidrag till föreningar och andra aktörer inom kultur- och fritidslivet i Söderhamn.

Bidragsreglemente som vi har i dag för kultur- och fritidsföreningar antogs år 2001 utifrån de behov som då fanns. Nu ser verkligheten annorlunda ut. Andra typer av aktörer inom kultur- och fritidsområdet har dykt upp och vi behöver anpassa våra kommunala stöd utifrån dagens verklighet. Kultur- och idrottsföreningar, konstnärskollektiv, musikarrangörer och andra arrangörsgrupper är alla viktiga aktörer för ett rikt kultur- och fritidsliv i kommunen.

Vi vill att ett nytt bidragsreglemente ska vara aktuellt, angeläget och fungera långsiktigt. Därför vill vi att arbetet med ett nytt reglemente ska genomsyras av öppenhet och insyn där alla inblandade känner sig delaktiga och där en mångfald av perspektiv får utrymme.

Under 2018 arbetar vi med att förnya reglementet. Planen är att det nya reglementet ska antas under våren 2019.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Ytterligare kontaktuppgifter

Anders Uddén,
Kultur- och fritidschef anders.udden@soderhamn.se

Malin Rönström,
Kultur- och konstansvarig malin.ronstrom@soderhamn.se

Niclas Brodin, Fritidsansvarig niclas.brodin@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-10-04

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter