Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Emelie och Hilma får kulturstipendium

Emelie Zetterberg och Hilma Wikström får Söderhamns kommuns kulturstipendium för ungdom 2011.  Det beslutade Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden vid måndagens sammanträde.
Stipendiaterna får 10 000 kronor var.
Motiveringarna lyder:

Emelie Zetterberg
"Med foto, collage och film som redskap förmedlar Emelie Zetterberg både humor och eftertanke. Emelie Zetterberg har redan utvecklat ett bildspråk som tilltalar en bred publik med sin lekfulla enkelhet"
 
Hilma Wikström
"Hilma Wikström har med stor vilja och målmedvetna studier ständigt utvecklat sin sång. Hon börjar  redan bli ett namn inom sitt område och uppträder med lokala kyrkokörer såväl som vid större pianokonserter"

Hedersomnämnanden


Vid KUS-nämndens sammanträde beslutades också om hedersomnämnde för värdefulla kulturinsatser i Söderhamns kommun.
Det här året fann nämnden att följande fem personer gjort sig förtjänta av hedersomnämnanden.
 
Gunnel Söderberg
Motivering: "Gunnel Söderberg har genom sitt brinnande intresse, kunnande och energiska arbete gett söderhamnarna tillgång till varierande och högkvalitativ teater under lång tid"

Sture Claesson
Motivering: " Genom foto, information och utställningar arbetar Sture Claesson entusiastiskt med fotokonsten. Med ett oförglömligt arbete har han fått söderhamnarna att se denna konstform med nya ögon"

Karin Häger
Motivering: "Hembygdsrörelse och kulturarrangemang har genom Karin Hägers hängivna arbete gett söderhamnarna en större och djupare folkbildning om sin bygd och tradition"
 
Ingegerd Hansson
Motivering: "Ingegerd Hansson har en genuin kunskap och förankring i hembygdens kultur och agrara miljöer som hon under lång tid har folkbildat och söderhamnarna med".
 
Andreas Bagelin
Motivering: "Med brinnande intresse för rockmusik och ett stort engagemang har Andreas Bagelin gett unga en ny musikarena. Han är eldsjäl inom genren och representant för Söderhamn inom rockbranschen"
 
Stipendierna och hedersomnämnandena kommer att delas ut i samband med Söderhamns kommuns nationaldagsfirande i Stadsparken 6 juni.

Kultur & samhällsserviceförvaltningen
Västra Storgatan 16-18
Skicka e-post

Granskad/Uppdaterad: 2011-06-01

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter