Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
George Ayres, Gunvor Brodin, och Helge Ljungström.

Hedersomnämnande för kulturella insatser utdelade

George Ayres, Gunvor Brodin, och Helge Ljungström mottog hedersomnämnande för kulturellt värdefulla insatser under Nationaldagsfirandet på Kulturens Hus.
Även Micke Finell tilldelades hedersomnämnande men han kunde inte delta vid firandet och kommer att få sitt pris vid ett senare tillfälle.
Med följande motiveringar delades årets hedersomnämnande för kulturell värdefulla insatser ut.

George Ayres — som gallerist, mångårig ordförande för Söderhamns konstförening, bildlärare på Norrtullskolan och själv målare har George på bred front medverkat till att berika Söderhamns konstliv. Under de senaste åren har engagemanget för Söderhamn breddats då George som en av delägarna i skärgårdsbåten Moa medverkar till att utveckla kommunens skärgårdskultur.
Söderhamn kommun vill med detta hedersomnämnande för kulturellt värdefulla insatser tacka George för sitt hängivna och osjälviska arbete för kommunen och vårt konstliv.

Gunvor Brodin — klippa, ankare och självklart nav, på vilken mötes- och konferensverksamheten i vårt Kulturens Hus, står och faller. Det är Gunvor som alltsedan Folkets Hus-rörelsens tid, med sitt mjuka följsamma och serviceinriktade sätt, kommit att bli en fin representant för Söderhamn i mötet med såväl invånare, föreningsliv och hitresta besökare.
Söderhamns kommun vill med detta hedersomnämnande för kulturellt värdefulla insatser uppmärksamma och visa tacksamhet för Gunvors hängivna och framgångsrika arbete.

Helge Ljungström — en verklig ambassadör för Söderhamns kultur idag, likväl som den passionerade bäraren av vår rika historik inom flyget. Helge arbetar hängivet och prestigelöst över hela spektrumet med aktuella utställningar på Söderhamns museum, till den dagliga verksamheten tillsammans med de andra eldsjälarna ute på Söderhamn/F15 Flygmuseum, för att säkra gårdagens historia till morgondagens generationer.
Söderhamn kommun vill med detta hedersomnämnande för kulturellt värdefulla insatser tacka Helge för sitt hängivna och osjälviska arbete för kommunen och vår historia.

Micke Finell som tyvärr inte kunde delta vid Nationaldagsfirandet tilldelades hedersomnämnande med följande motivering.
— en utifrån kommande, som med stort engagemang tagit vår teater till sitt hjärta och verkligen sätter strålkastarljuset på den, genom att frekvent och konsekvent förlägga fina konserter, duktiga artister och stora upplevelser just här.
Söderhamns kommun vill med detta hedersomnämnande för kulturellt värdefulla insatser visa uppskattning för den fina insats som Micke Finell och Rock a´round the clock-productions, gör vad gäller nöjesutbudet i vår stad.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2009-06-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter