Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Tulpaner - Kulturstipendium

Kulturstipendiet för unga 2013

Söderhamns kommun delar årligen ut Kulturstipendiet för unga till konstnärligt aktiva ungdomar under 25 år med en lovande utveckling. Grattis Mathilda och Joel!
Kulturstipendiaten utses av kultur- och samhällsutvecklingsnämnden tillsammans med kontaktpolitiker och ansvariga tjänstemän. Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden har beslutat att Kulturstipendiet för unga 2013 tillfaller följande två:

Mathilda Norling Persson

Med motiveringen: Mathilda Norling Persson har med sitt personliga engagemang och drivkraft blivit "ett namn" inom dansområdet i Gävleborgs län som pedagog, dansare och koreograf. Med värme och omsorg har hon genom sitt arbete med dansen på olika sätt välkomnat alla in i dansens gränsöverskridande värld, både i Sverige och Europa.
 

Joel Svensson

Med motiveringen: Jazzgitarristen Joel Svensson har sedan unga år varit en del av musiklivet i Söderhamn. På senare år, i samband med studier på bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, har han med sin musikaliska bredd och begåvning fått chansen att spela med välkända jazzmusiker på små och stora scener runt om i Sverige. 

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-06-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter