Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Kulturstipendium för unga och Hedersomnämnande 2012
I samband med kultur- och samhällsutvecklingsnämndens sammanträde idag, 28 maj, offentliggjordes vilka som tilldelas kulturstipendier för ungdom och Hedersomnämnanden år 2012.
Kulturstipendium för ungdom 2012
Söderhamns kommuns Kulturstipendium för ungdom á 10.000 kronor tilldelas:

Ida Kumar
Motivering: Med stark vilja, övertygelse och ett passionerat förhållande till dansen har Ida tagit sig igenom ett antal etablerade utbildningar inom dansen samt fått mångsidig praktisk erfarenhet. Bland annat medverkade Ida på Idol-finalen i Globen 2011. Den 1 juni i år tar hon sin examen från Balettakademien i Stockholm för att ge sig ut i en tuff och hårt konkurrensutsatt bransch.

Emmeli Rolleberg
Motivering: Emmeli Rolleberg tog studenten från Estet/bild-programmet på Staffangymnasiet år 2009 och har sedan dess fortsatt sin kreativa bana på bland annat formakademien i Lidköping med keramik som sitt huvudämne. Hon har utvecklats till en spännande keramiker som med humor och en politisk agenda arbetar i gränslandet mellan konst, mode, brukskeramik och formgivning. Den 5-16 maj deltog Emmeli i Söderhamns konstförenings utställning Ung konst på Kvarnen.
Hedersomnämnanden 2012

Kultur- och samhällsutvecklingsnämndens hedersomnämnanden för värdefulla kulturinsatser i Söderhamns kommun tilldelas följande:
Lena Andersson och Sven A Olsson för sin verksamhet på Ranbogården med föreläsningar, konstutställningar samt bevarandet och förvaltandet av Ranbogårdens historia och speciella karaktär.

Pelle Saur för sitt arbete med och brinnande engagemang för musiklivet i Söderhamns Kommun. Både som pedagog på Söderhamns Kulturskola och musiker i bland annat Södra Hälsinglands Orkesterförening

Filmklubben Karin Swanströms vänner för deras arbete med att bevara och tillgängliggöra stumfilmen samt för arbetet med den årliga stumfilmsfestivalen i Trönö.
Dibis — Digital bild i Söderhamn för sitt idoga och aktiva dokumentations- och efterforskningsarbete, samt tillgängliggörande av gamla foton från Söderhamns kommun.

Utdelningen av hedersomnämnandena sker i samband med nationaldagsfirandet i Stadsparken den 6 juni kl 18.00.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-05-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter