Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kulturstipendium till unga, lovande Robin

Serietecknaren Robin Larsson, 24, får Söderhamns kommuns Kulturstipendium för unga 2014. Stipendiet är på 20 000 kronor.

Söderhamns kommun delar årligen ut Kulturstipendiet för unga till konstnärligt aktiva ungdomar under 25 år med en lovande utveckling.

Ansökningar och tips från allmänheten till Kulturstipendiet för unga behandlas av Kultur- och fritidsavdelningens tjänstemän och kontaktpolitiker. När frågan behandlades efter ansökningstidens slut om vem som skulle få 2014 års stipendium rådde total enighet: serietecknaren Robin Larsson!

Robin Larsson är uppvuxen i Bergvik och utbildade sig på Serieskolan i Malmö mellan åren 2010-12. Han är skapare av strippen ”Döden Slutar” som bland annat publicerats i Sydsvenska Dagbladet och Pondus. Robin utgör också ena halvan av serieduon ”Rob & Bob” som årligen ger ut serietidningen Rob & Bob med vänner.

Totalt har sju ansökningar, samt några tips och förslag från privatpersoner, kommit in till Kultur- och konstansvarige Malin Rönström.

-”Alla de som sökt och som vi blivit tipsade om är begåvade unga människor inom sin genre. Dessa har självklart chansen att söka igen!” säger Malin.

Kultur- och samhällsutvecklingsnämndens motivering:

”Serietecknaren Robin Larsson har på ett självständigt sätt, med skarpt öga och vass penna, skapat flera framgångsrika och populära seriestrippar. Han belyser på ett allvarligt men humoristiskt sätt aktuella ämnen i dagens samhälle. Robin spås en lysande framtid inom sin genre, både för sitt konstnärliga uttryck samt för sitt sätt att närma sig heta samhällsfrågor.”


Kolla in Robins serier här; http://www.dodenslutar.se/länk till annan webbplats och här; http://www.robochbob.se/länk till annan webbplats

Kontaktperson: Malin Rönström, Kultur- och konstansvarig, tel 756 73

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-07-01

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter