Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Östra berget fortsatt samlingspunkt på torsdagskvällarna

Genom ett samarbete mellan lokala föreningar, studieförbund, lokalt näringsliv och Resurscentrum Söderhamns kommun fortsätter torsdagskvällarna att vara fulla av aktiviteter på Östra berget.
Olika föreningar styr vilket tema som gäller för kvällen. Två exempel är skärgård och motorcyklar.

Mattias Svensson, Anneli Rådström och Pelle Nordqvist.

Mattias Svensson, Anneli Rådström och Pelle Nordqvist några av dem som har klippt gräs, röjt sly och burit stolar och bord samt en massa annat fixande som krävs för att allt på Östra berget ska fungera.

Under sommaren har arbetslag från Resurscentrum jobbat med att fräscha upp området på Östra berget i centrala Söderhamn. Hela miljön med buskar, träd och fastigheter ses över. Nu hoppas man söderhamnare och besökare ska ”återupptäcka” berget och fortsätta att besöka platsen – särskilt på torsdagskvällar.

- Vi hoppas att folk ska komma upp och se resultatet av det arbete som lagts ned här. Vi har en mycket begränsad budget för att jobba med området men med hårt arbete, goda idéer och givande samarbeten kommer man långt, säger Mats Frelin, verksamhetschef, Resurscentrum.

Sommartrivsel som arrangeras traditionsenligt på torsdagskvällar i juli är över – nu kommer det lokala föreningslivet att stå för programmet. Varje torsdag i augusti och september kommer olika föreningar att visa upp sig och erbjuda aktiviteter. Torsdag 3 augusti drar det igång med skärgårdstema.

- Utsiktstornet Oscarsborg kommer också att vara öppet. Eftersom vi har arbetslag på plats här varje vardag kan vi också se till att utsiktstornet Oscarsborg är öppet, vilket det inte varit tidigare. Passa på och kom upp!
säger Thomas Modin som är en av flera på Resurscentrum som engagerar sig i och samordnar det som händer på Östra berget.

Håll utkik för kommande program

Program för torsdagskvällarna kommer att publiceras i evenemangskalendern som finns på visitsoderhamn.se och soderhamn.se. Information kommer också att dyka upp i sociala medier och på anslagstavlor.

Resurscentrum

Norra vägen 1
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
asn@soderhamn.se

Verksamhetschef

Johnny Bjersander
Tel 0270-751 27

Granskad/Uppdaterad: 2017-08-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter