Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
SM-veckan logo

SM-veckan 2017 i Söderhamns händer

SM-veckan vinter 2017 är i Söderhamns händer. Vid en ceremoni på Pite havsbad överlämnade Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson formellt över värdskapet till kommunen.

- Jag vet att engagemanget och kunskapen finns i Söderhamn, det visade man så sent som i somras med ett lyckat friidrotts-SM. Och det blir säkert full mobilisering igen i den här offensiva idrottskommunen, sa Björn Eriksson.

skidspår

Vinterveckan i Piteå invigdes förra söndagen. En delegation på 12 personer från Söderhamn har funnits på plats sedan i onsdags för att se, lära och inspireras av norrbottningarnas förmåga att arrangera många tävlingar samtidigt runt om i kommunen. Organisation, logistik och marknadsföring är några av de områden som söderhamnarna finstuderat.
- Det har varit mycket givande och lärorikt, säger Vinterveckan i Söderhamns projektledare Sören Calleberg som själv skuggat sin motsvarighet i Piteå.
På fredagskvällen hölls den formella överlämningen i SM-veckans högborg på Pite havsbad.

Officiellt överlämnande vid cermoni i Piteå

RF:s nyvalde ordförande, Björn Eriksson, tackade först Piteå för en strålande insats med att sy ihop alla trådarna och få mästerskapen att rulla på som önskat utan störningar och med hängivna volontärer och åskådare.
Piteås kommunalråd Peter Roslund (s) tackade RF för förtroendet att få arrangera och framhöll SM-veckans betydelse för samhället i stort i Piteå med omnejd.
- Stora idrottsevent betyder mycket för oss. Vi har genomfört stora tävlingar förr och vi har som mål att göra det även i framtiden. Det här smakar mer, helt klart.
Innan Söderhamns kommun delegation, under ledning av Kultur- och samhällsserviceförvaltningens chef, Hans-Göran Karlsson, fick ordet passade Björn Eriksson på att påminna VIP-församlingen om sina erfarenheter av Söderhamn.
- Där finns gnistan, glöden och kompetensen för att förbereda och genomföra stora event. Friidrotts-SM sommaren 2016 var föredömligt från starten med friidrottsförbundets årsmöte som förövning till tävlingsdagarnas examens-arbete.

Vill skapa en idrottsfest för alla

Hans-Göran Karlsson tackade direkt Riksidrottsförbundet för att man vill ge förtroendet till SM-veckans genom tiderna minsta arrangörskommun:
- Vi bor lite drygt 25 000 i Söderhamns kommun. Men föreningslivet är sett till invånarantalet ett av landets största och bästa. Vi brinner för att göra saker tillsammans och det ska vi göra den här gången också, med ett ännu bredare perspektiv. Vi ser SM-veckan som en manifestation för vad Gävleborgs län kan åstadkomma.
Hans-Göran Karlsson tillade att Söderhamn går in i förberedelserna med relativt kort tid på sig innan allt ska vara klart för drabbning vecka 5, 2017.
- Vi ska inte bara klara den här härliga utmaningen, vi ska göra det på ett föredömligt sätt och få med oss medborgarna i en hejdundrande fest som ska leda till ökad stolthet och uppmärksamhet för vår kommun och länet.
Talet följdes av varma applåder i idrottsglädjens tecken.
Söderhamn är redo.
Nu är arbetet igång. På allvar.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-05-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter