Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Charlotte Kalla hejas fram på väg upp till Södergrens hylla

SM-veckan och Vinterkalaset i Söderhamn

En liten kommun med stort hjärta har bevisat att det går att skapa värme och kalaskänsla mitt i vintern.

Den 30 januari – 5 februari 2017 har vi fått visa Söderhamn från sin bästa sida, som värdstad för SM-veckan och folkfesten Vinterkalaset.

- Vilken fantastisk SM-vecka! Söderhamn har visat en otrolig värme och stolthet gentemot både aktiva och publik genom ett fantastiskt värdskap, hälsar Riksidrottsförbundets projektledare Annika Nykvist.

SM-veckan omfattade svenska mästerskap i 20 olika idrotter. Söderhamn har visat att även en liten kommun kan vara värd för veckan. Genom att arbeta tillsammans. Med våra kommungrannar, med näringslivet, med föreningar, volontärer, organisationer och myndigheter.

- Tillsammans med tävlingarna i Bollnäs och Hassela, Vinterkalasets alla aktiviteter och samarbetet med Region Gävleborg har alla varit med och skapat ett komplett evenemang, med något för var och en, menar Annika Nykvist.

Under SM-veckan plockade SVT hit Barnkanalens stjärnor för att ge ny dimension till kringarrangemangen. Nu har SVT idéer att bygga vidare ännu mer på TV-konceptet utanför själva SM-tävlingarna.

Och vem vet vart vägarna bär, nu när vi har infrastruktur och rustade arenor. Både kommunen och näringslivet välkomnar fler stora arrangemang...

Många har arbetat hårt för att förbereda och genomföra SM-veckan och Vinterkalaset. För några fortsätter jobbet. Det ska rensas, städas, stämmas av och återkopplas. Arbetet har gett erfarenheter, idéer och nya samarbeten. Utanför strålkastarljuset har många också arbetat med att hålla vardagen igång.

Vi gjorde det tillsammans. Nu gör vi varje dag lika bra!

www.smveckan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.visitsoderhamn.se/sv/smveckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SM-veckan är ett arrangemang som ägs av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges television (SVT).

Visit Söderhamn

826 80 Söderhamn
0270-753 53

Vinterkalaset

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter