Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Ängvald välkomnar TV-pucken till Söderhamn

När ishallen på Hällåsen invigdes hösten 2007 satte Söderhamns IK:s eldsjäl Per Ängvald upp ett mål tillsammans med dåvarande s-kommunalrådet Eva Lindberg (fd Tjernström):
- Vi ville ha hit en större turnering. Nu är vi där. Fredag, lördag, söndag spelas kval till TV-pucken med fem lag. Och, ja, Eva Lindberg, numera Regionråd, blir invigningstalare på fredag kväll, avslöjar vår lokala hockeygeneral.

Det är i Söderhamn det händer. Föreningslivet levererar på löpande band. Helg på helg.
Efter friidrotts-SM kom U 17-landskamper i fotboll, SM i Enduro och SM i Mountainbikeorientering.
Nästa idrottsfest är TV-pucken 11-13 september.
Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten, Västmanland och Örebro län deltar. Totalt 150 spelare och ledare. Plus 15 domare och ett hundratal föräldrar som följer med och hejar på.
- Det känns jätteroligt och stort att vi fått förtroendet från Svenska ishockeyförbundet att arrangera kvalet. För Söderhamn och hockeyn i Hälsingland betyder det här mycket, säger Per Ängvald från SIK:s egen lejonkula - PerexHallen.
SIK samarbetar med Broberg och STS, Söderhamns Tennissällskap. Samtliga hockeykrigare, som är upp till 15 år, inkvarteras i tennishallen och bor på hårt underlag. I Brobergs klubbstuga serveras det frukost och mat. Närheten är unik.
- Vi har hallen, boendet och serveringen inom 200 meters gångavstånd, säger Per Ängvald.
I princip är allt klappat och klart för nedsläpp på fredag kväll.

- Läget är helt under kontroll. Jag vill särskilt framhålla att vi skänker halva summan, 10 kr, av intäkterna från matchprogrammet till UNICEF-kampanjen Barn på flykt. Vi hoppas på mycket publik!

Två unga talanger från Söderhamns kommun, Nils Nordh från SIK och Jesper Blaszkowski, som representerar Söderhamn/Ljusne HC, är med i Hälsinglands lag som spelar sin första match på fredag kväll kl.18,45 mot Jämtland/Härjedalen.
 
SIK är klubben med drivet och engagemanget för ungdomar. Av de cirka 500 medlemmarna är 150 aktiva spelare. De flesta mellan 4-15 år.
- Vi har en bred verksamhet som spänner ända upp till Veteranlaget. Det är mycket glädje i leden, berättar Per Ängvald entusiastiskt.
Han är själv en symbol för det sällsynt duktiga föreningslivet i Söderhamn som åstadkommer så mycket för så många.
Per, som jobbar på X-trafik, lägger 10-20 timmar ideellt i veckan på hockeyn och tycker det är värt varenda minut.
- Jag vill ge något tillbaka efter alla år jag själv var aktiv. Belöningen är att se barn och ungdomar göra framsteg på isen, att se hur de utvecklas som människor och har roligt tillsammans på isen.

TV-puckkvalet på Hällåsen innebär att SIK och kommunen nått ett gemensamt mål:
- Det var precis ett sånt här arrangemang som ex kommunalrådet och numera Regionrådet Eva Lindberg (tidigare Tjernström) och jag pratade om när hallen stod klar i november 2007. Investeringen skulle omsättas i något mer än träning och matcher på lokal nivå. 

- Nu börjar jag drömma om en Brynäs-match, eller landskamp för pojkar eller flickor, säger Per Ängvald och blickar ut över den nyspolade isen i TV-puckarenan på Hällåsen.
Snart är det matchdags.

Läs mer om TV-Puckenlänk till annan webbplats


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-09-28

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter