Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Fotbollslandskamper på Hällåsen

Röken har knappt hunnit skingra sig på Hällåsen efter friidrotts-SM innan det är dags för nästa stora idrottsfest. Under torsdagen spelas två landskamper i fotboll för U 17-lag på Helsingehus Arena. Sverige möter Norge!

Hällåsen i Söderhamn hamnar än en gång i blickfånget som riksarena. TV 4 sänder från 4-nationsturneringen där två matcher förlagts till hälsingekusten och Söderhamns FF:s hemmaplan.

Portugal inleder mot Slovakien 16.00 och kvällen avslutas med Sveriges match mot Norge med start 19.00. Som vanligt när dessa nationer möts inom idrottens värld är det mycket prestige i potten.
I det svenska laget finns en av landets mest lovande spelare, Zackarias Faour. Han har gjort 25 landskamper och åtta mål i det blå-gula laget. Moderklubben är Malmö FF. För närvarande är klubbadressen – Manchester City!
Zackarias motsvarighet i Norge är John Hou Saeter som spelar för Tippeligalaget Rosenborgs BK i Trondheim. Med 19 landskamper och åtta mål är han en anfallsspelare att se upp med.
Portugal-Slovakien har avspark 19,00. Även där finns stora talanger, som till exempel Bruno Lourenco som tillhör Benficas akademi. En mittfältare av hög klass som förutspås bli nationens nya Rui Costa.
I Slovakien finns tre unga proffs. Dennis Boamgartner (Sampdoria), Lubomir Tupta (Catania) och Christian Herc, Wolverhampton.
Med andra ord är det upplagt för två högintressanta matcher med fotbollstalanger utöver det vanliga.
4-nationsturneringen fortsätter på lördag på Sävstaås i Bollnäs med matcherna Norge-Portugal och Sverige-Slovakien.
På måndag avrundas turneringen på Älvvallen i Ljusdal då Slovakien möter Norge och Sverige tar sig an Portugal.


Text

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-09-03

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter