Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Ny läktare på gång

Friidrotts-SM med ny läktare och entré

Det rustas för friidrottsfest på Hällåsen 7-9 augusti. En ny SM-läktare byggs med plats för ytterligare 500 åskådare under tak. Dessutom är en ny entré på gång.

Hällåsen är lite av en byggarbetsplats 78 dagar innan landets friidrottselit kommer på besök för att göra upp om SM-medaljerna.
Mellan Dina-arena och tennishallen pågår ett mark- och anläggningsarbete:
- Här kommer vi att ha entré och mattorg, berättar SM-chefen Sören Calleberg medan grävmaskinen lyfter bort några stenbumlingar.
Allt är noga planerat för att kunna ta emot en förväntad publik på 2-3000 åskådare på tävlingsdagarna och ge dem möjlighet att kunna äta gott i direkt anslutning till tävlingsarenan.
Mattorget blir en samlingsplats där gästerna kan äta och dricka gott i tältrestaurang.

Sören Calleberg på befintliga läktaren

- Den nya entrén betyder också att vi får grepp om logistiken när folk ska slussas till sina platser. Vi kan effektivt styra flödena, säger Sören Calleberg.
Ett krav från friidrottsförbundet var att den befintliga läktaren skulle kompletteras med ännu en läktare. Ett relativt stort projekt som Staffansskolans byggprogram tagit ett betydande ansvar för.
- Eleverna gör ett jättebra jobb och lämnar tydliga avtryck efter sig, säger Sören Calleberg och visar på handavgjutningar i betongen.
När den nya läktarsektionen är klar finns det plats för totalt 1000 åskådare under tak.

Mer information om Friidrotts-SM

Man kan även följa SM på Facebook, Twitter och Instagram.

www.facebook.com/friidrottssm2015

https://twitter.com/FriidrottsSm

https://instagram.com/friidrottssm

Ny läktare ska byggas här

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-05-22

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter