Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Friidrottsstjärnor kollade in SM-staden

Bättre timing än så kunde arrangörerna av friidrotts-SM i Söderhamn knapp haft när man kallade till pressträff på tisdagen.

Till träffen kom två stora hopp. Sprintern Joel Groth från Arbrå – han tävlar för Bollnäs - och han är det stora hemmahoppet när friidrotts-SM avgörs i Söderhamn 7-9 augusti.

Ett annat typ av hopp är Angelica Bengtsson, stavhoppare och ett svenskt hopp när VM avgörs i Kina 22-30 augusti. Men först ska hon till Söderhamn för att hoppa hem sitt tredje raka SM-guld.


Till pressträffen var de två landslagsfriidrottarna Angelica Bengtsson och Joel Groth kallade. De två var just hemkommen från lag-EM i Ryssland och med just menas att de landade i Sverige först mitt i natten mot tisdagen på grund av kraftigt försenat flyg.

Men det var två rätt nöjda friidrottare ändå. Angelica med ett färskt svenskt rekord (4.60) i bagaget och Joel Groth som fanns med som slutman i det svenska stafettlaget på 4 x 100 meter och som sprang på finfina 39.20 – det bästa ett svenskt stafettlag presterat på 16 år. Putsning med en halv sekund ytterligare så är VM nära.

- Det ska nog gå att kapa, vi gjorde bra växlingar överlag och eftersom det var ett relativt nytt lag så går det att kapa än mer, sa Joel Groth.

Angelica Bengtsson putsade sitt eget svenska rekord i stavhoppet med två centimeter, upp till 4.60.

- Det har nog kunnat bli högre, men dels var jag rätt trött när jag försökte på 4.70 och dels hade jag bara ett försök på den höjden efter de regler som gällde. Man fick under tävling ha totalt bara fyra rivningar. Nu gör jag ett nytt försök att putsa rekordet ytterligare i Sollentuna på torsdag, sa Angelica.

 Och SM i Söderhamn?

- Det ska bli kul at komma hit och tävla. Jag är säker på att det kommer att bli en bra stavhoppstävling. Och så har jag blivit lovad medvind av arrangörerna, säger Angelica.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-06-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter