Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Anders Södergren

Gymnastikföreningen får Södergren-stipendiet

Söderhamns Gymnastikförening tilldelas 2014 års Södergren-stipendium på 25 000 kronor för sitt arbete med att stimulera och inspirera gamla och unga till rörelse och kroppsträning.
- De gör en viktig insats i samhället och fyller en stor funktion i Söderhamn, berömmer OS-hjälten Anders Södergren som själv tänker dela ut stipendiet i samband med Vårstimmet 31 maj.

När skidåkaren Anders Södergren från Näcktjärn i Mo 2010 blev OS-guldmedaljör i stafett beslutade kommunstyrelsen att instifta ett stipendium som belöning för bragdinsatsen och den finfina PR han ger Söderhamn.

Anders sitter själv med i juryn som utser stipendiaten. Det här året var det ingen tvekan, vilket även Kultur- och samhällsutvecklingsnämndens ordförande Lillemor Svensson (s) underströk när hon drog ärendet på KUS extra nämndssammanträde på torsdagsmorgonen.

Anders Södergren, numera bosatt i Östersund, håller fortfarande koll på vad som sker hemma i Söderhamn:
- Om gymnastikföreningen har jag bara hört gott. De står för något jag tycker är grundläggande oavsett om man är idrottare eller inte. Vi behöver ju alla smidighet, styrka, rörlighet och koordination. Gymnastikföreningen förmedlar något som är viktigt för alla människor och bra för folkhälsan, säger Anders som nyligen kommit hem från ett veckolångt träningsläger i Lillehammer där han sparrat med sina kompisar i privatlaget Team Leas Plan Go med Thomas Alsgaard som ägare.

Anders siktar på VM i Falun 2014 och gjorde i vintras starka insatser under OS i Vancouver där han bland annat var bäste svensk som sjua på 50 km.

Motivering Södergren-stipendiet 2014

”Föreningen har 88 spänstiga år på nacken och med en utveckling som folkhälsans fader Abraham Bäck skulle applådera.

Med glädje kring rörelse och gymnastik stimulerar och inspirerar föreningen gammal som ung till allsidig kroppsträning.  

Söderhamns Gymnastikförening gör en viktig insats i samhället, en insats som främjar välbefinnandet och hälsan genom trimmade motoriska och sociala färdigheter.

Verksamheten ligger helt i linje med OS-guldmedaljören Anders Södergrens grundvärderingar, att stärka kropp och själ utan prestationskrav samtidigt som man har kul tillsammans!”

Grattis!

Juryn för Södergren-stipendiet
Anders Södergren, OS-guldmedaljör
Sven-Erik Lindestam (s) kommunalråd
Lillemor Svensson (s) ordf Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden
Anders Uddén, Kultur- och fritidschef

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-05-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter