Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Idrottshallen har fått väggar och tak

För tre veckor sedan lyftes det första väggelementet på plats. I fredags eftermiddag placerades det sista. Idrottshallen i Ljusne har nu fått både väggar och tak.

Arbetet har gått helt enligt planerna. Eleverna på Stenbergaskolan har kunnat följa bygget dag för dag och se hur den nya idrottshallen växt fram.
Nu går bygget in i en ny fas. Först och främst ska taket isoleras och täckas så att det inte regnar in i hallbygget. Samtidigt kommer man att isolera och gjuta golven i hallen och angränsande utrymmen. Fönster och dörrar monteras. Hantverkare av alla de slag kommer att jobba med bygget under vinter och fram till maj månad. Då ska hallen vara klar.
Projektledaren Sven-Gunnar Johansson från kultur- och samhällsutvecklingsavdelningens tekniska avdelning är också nöjd med det han sett.
På fredagen såg han de sista vägg- och takelementen lyftas på plats.
- Det är imponerande att se med vilken precession man lyfter och placerar de 25 meter långa takelementen.
För byggjobbarna som skött just den här delen av hallbygget är arbetet i Ljusne avslutat. På måndag kommer de att vara på någon annan plats i Sverige och jobba med ett annat byggprojekt.
Innan de lämnade Ljusne bjöd byggbasen på tårta och tackade för ett väl utfört arbete.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-10-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter