Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
barn som badar

Höstlovsfoldern 2018 är fylld av gratis aktiviteter för barn mellan 6 och 15 år. Ladda ned den här (nedan) eller hämta den på en av alla platser där den delas ut.

Kolla in Höstlovsfoldern - massor med gratis lovaktiviteter för unga!

Nu ligger foldern med gratisaktiviteter för höstlovslediga barn klar. Den trycks i nästan 3 000 exemplar och delas ut till både grundskole- och förskoleelever. Här hittar du något som passar dig eller ditt barn!

Ladda ned Höstlovsfoldern här: Höstlovsaktiviteter 2018PDF (pdf, 4.8 MB)

Aktiviteterna i foldern arrangeras av kommunen, föreningslivet och studieförbund, eller i samarbeten mellan dessa. Gemensamt för alla aktiviteter är att de är gratis för barn i åldern 6-15 år.

De föreningar och studieförbund som finns med i foldern har ansökt och godkänts till att få arrangera sina lovaktiviteter. Vissa krav måste uppfyllas, som att lovaktiviteterna ska vara gratis, ge barn stimulans och personlig utveckling, locka både flickor och pojkar, bjuda in och föra samman barn med olika social bakgrund och att alla ska ha samma möjligheter att delta.

Över en miljon

Socialstyrelsen finansierar de gratis lovaktiviteterna och kommunen fördelar pengarna. I år omkring 2,2 miljoner, varav hälften är möjliga att söka för kommunens ideella föreningar och studieförbund.

Nästan 3 000 foldrar tryckts upp och delas ut – 2 500 till kommunens elever mellan 6 och 15 år, foldrar läggt också ut på till exempel CFL, Idrottshallen, förvaltningshuset, Rådhuset, Bilda, Studiefrämjandet, Verkstäderna , Faxepark.

Mer på gång

Även till jullovet kommer ett smörgåsbord med aktiviteter. Sista ansökningsdag för den som vill arrangera jullovsaktiviteter är 3 december.

Läs mera på sidan www.soderhamn.se/ettbralovlänk till annan webbplats

Löpande information om aktiviteter med mera finns också på Facebook ”Lovaktiviteter i Söderhamn”.

 

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-10-25

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter