Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Norralabo vann SM-guld med Södergren

Hudiksvalls IF vann herrarnas lagtävling när SM-femmilen avgjordes i jämtländska Åsarna i lördags  – med två söderhamnare i laget! OS-hjälten Daniel Richardsson fick hjälp av bragdkompisen Anders Södergren och Norralas stolthet Lars Ljung att bärga guldet.

Anders Södergren vet vi sedan tidigare än tidernas SM-kung jämte Nils ”Mora-Nisse” Karlsson. Båda har 17 individuella guld.
Anders har dessutom ett 20-tal lagguld. På grund av en långvarig förkylning efter OS var inte Näcktjärns skidstjärna i bästa form och slutade sjua. Ett lagguld blev det i alla fall.

För Lars Ljung var det första SM-guldet som senior.
Den 28-åriga Norrala-grabben gjorde en uppseendeväckande insats när han stakade runt hela femmilen på den kuperade banan. Styrkedemonstrationen applåderades av många.
Lars kom 15:e i den blytunga tävlingen, hans näst bästa i SM-sammanhang. 2011 var han 13:e på samma distans.
Lars är fostrad i Norrala IF och är ofta hemma i Söderhamn och tränar i Hällåsen-Hällmyra-terrängen.
Förra året stod han som träningsvärd för det svenska juniorlandslaget när de hade träningsläger i skärgårdskommunen.
Med Iggesunds-sonen  Daniel Richardsson som tvåa bakom segaren Jens Eriksson, Dala-Floda, Anders Södergren som sjua och Lars Ljung som 15:e räknades lagsegern in med 15 sekunders marginal till Åsarna IK med Tiio Söderhielm, Lars Nelson och Teodor Peterson.
- Det känns stort för en Norrala-grabb att få vara med om det här, sa Lars Ljung när soderhamn.se gratulerade till lagsegern.
Lars jobbar halvtid åt Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som videofilmare och teknikutvecklare för längdlandslaget och skidskyttelandslaget. Tidigare i vinter har Lars gjort flera bra långlopp. Han kom till exempel 42:a i Vasaloppet, blott 59 sekunder bakom segrande norrmannen John Kristian Dahl. 

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-03-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter