Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Öppet för kopplade hundar i spåret

Det har varit förbud.
Men nu öppnar kultur- och fritidsavdelningen för skidåkning med kopplad hund i Hällåsen-Hällmyra-spåren.
- Vi ger tillträde på torsdagar och söndagar mellan klockan 20,00-21,30, säger fritidsansvarige Nisse Bohman.
Vintern kom tidigt till Söderhamn.
Med den började telefonerna ringa på fritidsavdelningen.
- Det är flera som önskat motionera på skidor med kopplad hund. Vi har checkat med andra kommuner och funnit att hund- och skidvänner erbjuds särskilda tider i elljusspår en eller två kvällar i veckan. Mot bakgrund av intresset i Söderhamn vill vi inte vara sämre, säger Nisse Bohman.
Kultur- och fritid vill dock kraftfullt markera att inga lösa hundar får förekomma i elljusspåret:
- Vi måste visa ömsesidigt respekt mot varandra. Alla älskar inte hundar, och det finns dessutom en säkerhetsaspekt i det hela. De flesta skidåkarna vill ha fokus på sin egen skidåkning och inte bli stressade av lösa hundar. Hund i koppel, alltså. Ett måste! Redan från och med nu på söndag är det fritt fram för skidåkare med hund i koppel på Hällåsen-Hällmyra.
- Det rör sig om en och en halv timme två kvällar i veckan. Vi kommer noga att följa med hur det fungera och utvärdera kvällarna. Om hundägarna inte följer angivna regler som finns uppsatta vid Hällåsen och Hällmyra, kan vi stänga den här möjligheten, avslutar Nisse Bohman.

Kultur & samhällsserviceförvaltningen
Västra Storgatan 16-18
Skicka e-post

Granskad/Uppdaterad: 2011-06-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter