Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Nicklas Lovén, arbetsledare på Resurscentrum berättar om storstädningen som de nu genomför på Östra berget.

Östra berget snyggas till

Tack vare en insats från arbetsgruppen Redo från Resurscentrum snyggas det nu till rejält på Östra berget. Lager av barr skottas bort från golfbanorna och ogräs och sly rensas undan

Arbetet satte igång måndag 26 juni, då hade alla tillgängliga krafter samlats ihop för att få en raketstart på arbetet. Under sommaren kommer en mindre grupp att fortsätta underhållet på området.

Redo är en av flera arbetsmarknadsinsatser som Resurscentrum står bakom.

Framtiden för Östra berget

Anläggningen på Östra berget ägs av Söderhamns kommun och förvaltas av Kultur- och samhällsserviceförvaltningen. Just pågår ett arbete inom kommunen för att utreda hur framtiden för Östra berget ska se ut.

Sommaren 2017 kommer Resurscentrum att ha ett arbetslag på plats för att snygga till både markområden och byggnader.

Serveringsverksamheten har under flera år drivits av privata entreprenörer eller föreningar. I nuläget (sommaren 2017) finns ingen som driver serveringen.

Hyra Östra berget

Anläggningen på Östra berget hyrs ut till arrangörer som vill anordna evenemang på platsen. Ett exempel är trivselkvällarna som arrangeras av Cityföreningen.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
E-post

Ytterligare kontaktuppgifter

Ingela Goude,
Enhetschef för Redo
Tel 0270-755 74

Granskad/Uppdaterad: 2017-10-20

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter