Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Konstgräs

Pengar till konstgräsplan

Kommunfullmäktige har beslutat ge ett bidrag på 1 miljon kronor och ett räntefritt lån på 1 miljon över 10 år till Norrala IF:s projekt för att anlägga en konstgräsplan för fotboll.
Idag finns ingen fullstor konstgräsplan i Söderhamns kommun. Träningar och matcher mars - maj förläggs till grusplaner eller närliggande kommuners konstgräsplaner. Behovet av en kommunal konstgräsplan stöds av kommunens övriga fotbollsföreningar, som kommer att förlägga delar av sin träning där. Enligt Hälsinglands Idrottsförbund finns det cirka 1700 fotbollsspelare i Söderhamn, barn och vuxna, män och kvinnor.

Konstgräsprojektet


Norrala IF har sedan ett par år arbetat med konstgräsprojektet, som beräknas uppgå till 4,8 mkr.

- Projektet är väl planerat och det hittills bästa projektet för att skapa en fullstor konstgräsplan i Söderhamn även sett ur ett kommunalekonomiskt perspektiv, menar Söderhamns kultur- och fritidschef Anders Uddén, som handlagt ärendet åt Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden.

Norrala IF ansökte hos kommunen om ett bidrag på 1 miljon kronor och ett räntefritt lån på 1 miljon över 10 år, för att bygga en konstgräsplan. Förslaget till kommunfullmäktige var att bidraget och lånet villkoras tills övrig finansiering av projektet är klart.

Norrala IF har lyckats få sponsorer för det egna kapitalet på 1 miljon. Vissa bidrag för den resterande delen är säkrade, från Svenska fotbollsförbundet och Sparbanksstiftelsen. Föreningen har goda förhoppningar om att få in resterande finansiering. Utöver detta kommer föreningens medlemmar att bidra med ideellt arbete.

Kommunfullmäktiges beslut innebär alltså att kommunen ger ett bidrag på 1 miljon kronor och ett räntefritt lån på 1 miljon över 10 år till en konstgräsplan.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-06-18

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter