Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Ny arena på Hällåsen.

Premiär i Hällåsens senaste arena

Nu står den där – Hällåsens färskaste arena. Två år efter beslut, och drygt sex månader efter byggstart är den färdig att använda. Först ut att använda den nya hallen var Broberg/Söderhamn som hade hemmamatch mot TB Västerås 27 oktober.

- Att vi står här med en färdig hall visar på att vi i Söderhamn har ett bra samarbete mellan kommun, företag och föreningsliv. För framtiden betyder det här en stor utvecklingspotential för idrottsturism och besöksnäring, säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande.

Många aktiviteter ska kunna arrangeras i den nya hallen. Under hela året ska aktiviteter som idrottsarrangemang, mässor och event äga rum där.

- Området Hällåsen/Hällmyra blir näst intill komplett som aktivitetsområde. Framförallt med tanke på Söderhamns storlek som stad så har vi ett unikt arenaområde, säger Hans Göran Karlsson, förvaltningschef för Kultur- och samhällsserviceförvaltningen.

Den nya arenan betyder mycket för många, inte minst för Broberg/Söderhamn bandy som nu får en väderskyddad arena och kan utöka verksamheten.

- Vi kan bedriva bandy oavsett väderlek under vinterhalvåret vilket underlättar planering av träningar och matcher för ungdomar och A-lag. Det betyder också att vi kan utöka vår ungdomssida numerärt flera gånger om vilket stärker återväxten i föreningen och ger kommunens ungdomar möjlighet till en mer aktiv och meningsfull sysselsättning, säger Svenne Olsson, sportchef i Broberg/Söderhamn bandy.

Söderhamns kommun

Kundtjänst
826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Besöksadress:
Faxeholmsgatan 3

Granskad/Uppdaterad: 2017-12-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter