Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Rekordstort intresse för SM-veckan i Söderhamn

Specialidrottsförbundens intresse för att medverka i SM-veckan i Söderhamn är rekordstort.
- På mindre än en månad fick vi in intresseanmälningar från 19 förbund. Vi har en lista med 30 olika idrottsgrenar att bearbeta. Det är över förväntan, säger den lokala projektledaren Sören Calleberg.

SM-veckan inleds 30 januari och avslutas 5 februari 2017 och arrangeras av Riksidrottsförbundet och värdstaden. Den genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund.
Sveriges Television är sändande bolag.

Arbetet med att organisera och planera för genomförandet av tävlingarna pågår för fullt:
- Föreningsliv, näringsliv och kommun jobbar en positiv, offensiv och kreativ anda redan i de inledande mötena. Det råder ingen som helst tvekan om att Söderhamn ser möjligheterna med SM-veckan, säger Sören Calleberg som vid ett stormöte med föreningslivet på måndagskvällen bland annat redovisade vilka förbund och grenar som visat intresse:

-Inte mindre än 19 specialidrottsförbund har anmält att de vill medverka i SM-tävlingar i Söderhamn. Totalt rör det sig om ett 30-tal olika grenar. Både vi som värdstad och Riksidrottsförbundet tycker att responsen är mycket bra. Anmälningstiden var knappt en månad. Intresset visar tydligt på vilken potential Söderhamn bedöms ha ute i idrotts-Sverige. Vi har anläggningar och tillgångar som passar många olika SM-tävlingar, och vi ligger geografiskt bra till i landet.

Svenska Skidförbundet har sedan tidigare beslutat att SM-tävlingarna i längd ska avgöras på Hällåsen och gälla som VM-test inför mästerskapet i finska Lahtis senare på vintern. Nu finns intresse från SSF att även köra alpina grenar.

Rally, snöskotercross och isracing är tre fartfyllda grenar som de båda motorförbunden anmält.

Följande grenar har anmält intresse att de vill medverka i tidernas idrottsfest i Hälsingland: skidförbundet, parasportförbundet, bilsportförbundet, styrkelyftförbundet, biljardförbundet, taekwondoförbundet, skyttesportförbundet, bowlingförbundet, baseboll- och softbollförbundet, bob- och rodelförbundet, skidskytteförbundet, brottningsförbundet, cykelförbundet, isseglarförbundet, motorcykel- och snöskoterförbundet, danssportförbundet, frisbeeförbundet, budo- och kampsportförbundet, samt draghundssportförbundet.

- Processen blir den att vi tillsammans med RF, SVT och aktuella arrangörsföreningar inventerar och värderar kapacitet och kostnader kring varje enskild anmälan. Jag är hoppfull och tror att vi kan lösa det mesta inom ramen för de tillgångar vi har i länet i form av lokaler, isar, backar, skidspår och drivna föreningar, avslutar Sören Calleberg.

Följande grenar är SM-aktuella i Söderhamn

Alpinrodel, biljard, bilorientering, bowling (tremanna), brottning, crosscart, dans (BRR och tiodans), cykeltrial, frisbee (ultimate), draghund, isbana, isracing, issegling, jujutsu, längdskidor, parallellslalom, rally, rallycross, rullstolsdans, rullstolsinnebandy, skicross, skidskytte, skyttesport (luftgevär 10 meter), slalom, softboll, stadioncross, storslalom, styrkelyft, taekwondo, X-trail.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-05-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter