Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Triathlon

Skärgårdstriathlon ger bra vibrationer

Den 29 juni arrangeras Skärgårdstriathlon med start på Stenö havsbad och målgång inne i centrala Söderhamn.
Intresset är över förväntan:
- Vi har 118 anmälda hittills. Fler lär det bli när efteranmälningarna strömmat in, säger Anders Bäck med ett brett leende.

Havet ligger stilla. Sanden är varm. Solen skiner och himlen är blå. Söderhamns skärgård ligger där som en underbar kuliss när pressträffen inför den historiska händelsen arrangeras vid jungfrukustens pärla.

118 deltagare är alltså anmälda att ge sig i kast med 750 metersimning, 20 kilometercykel och 5 kilometerlöpning.

- Många är motionärer, men nio licensierade utövare kommer till start, säger Anders Bäck från Söderhamns cykelamatörer som tillsammans med Håkan Jönzon, Söderhamns simsällskap och Fredrik Andersson, Söderhamns IF friidrott är föreningsansvariga för utmaningen.

Totalt beräknar föreningarna med att 75 funktionärer kommer att jobba med att få tävlingen att fungera.

Responsen är suverän:
- Alla vi pratat med tycker att det här är en bra grej, inte bara för oss föreningar utan för hela Söderhamn. Det händer något i Söderhamn, och det gör det allt oftare nu för tiden. Det inspirerar och föder framtidstro, säger Fredrik Andersson.

Niclas Brodin, Anders Bäck och Fredrik Andersson planerar inför starten.

Niclas Brodin, Anders Bäck och Fredrik Andersson planerar inför starten.

När idén om en skärgårdstriathlon började diskuteras fanns det ingen tvekan:
- Nej, vi var på direkt när fritidsansvarige Niclas Brodin lyfte frågan. Kommunen är verkligen på hugget och stimulerar föreningslivet på ett föredömligt sätt, tycker Håkan Jönzon i simsällskapet.

Håkan följer den allmänna motionsvågen och konstaterar att fler och fler vill hålla sig i trim med simning, cykling och löpning:
- Här får de allt i ett  paket. Inte för kort, inte för långt. Lagom är ordet både vad gäller distanser och deltagarantal. Vi tar oss inte vatten över huvudet utan kan stegvis vidareutveckla arrangemanget och hålla en bra kvalitet.

Dykarklubben och kajakklubben kommer för övrigt att ligga tätt inpå simmarna för att garantera säkerheten.

Starten sker på Stenö havsbads strand. Växlingen till cykeln sker i höjd med Stenö Brygga. Cyklisterna trampar kustvägen upp till Stugsund och in i Söderhamn där man gör en centrumsväng innan löpmomentet som startar på gamla Busstorget för att sedan rusa vidaremiljö upp mot Klossdammen och Ringvägen. Därifrån sticker löparna ut mot Baggargatan och ner till målet i centrum.

Stor prisutdelning sker i stadsparken med musikunderhållning.

- Vi ska skapa feststämning i både Stenö och Söderhamn. Ja, vi hoppas på folkfest längs hela vägen. Från start till mål och även efteråt, säger arrangörerna entusiastiskt.

På kvällen blir det after triathlon på Stenö havsbad då Cookies N Beans uppträder.

Läs mer på scatriathlon.hemsida24.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Triathlon

Håkan Jönsson simsällskapet intervjuas av Magnus Hansson Sveriges Radio Gävleborg.

Triathlon

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2013-12-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter