Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

SM-festen har startat

SM-tävlingarna i friidrott har startat på Hällåsen i Söderhamn. Solen sköljde över skärgårdsstaden och i luften vibrerade skön stämning, förväntningar, spänning och massor av idrottsglädje.
- Det här är positivt för oss med SM. Kommunen, föreningslivet och näringslivet i en offensiv samverkan, sa kommunalrådet Sven-Erik Lindestam som satt på första parkett.

Kommunalrådet myste gott när han följde de första tävlingarna och hade också sällskap av kommunfullmäktiges ordförande John Staffas.
- Jag har inte sett en friidrottstävling sedan jag flyttade från Rättvik för många år sedan, men det här har vi jobbat hårt för att få till Söderhamn. Jag blir glad över det jag ser, arenan, idrottsungdomen, publiken och de duktiga arrangörerna, säger Staffas. Svenska friidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson log även han:
- Jag har varit i Söderhamn många gånger tidigare i egenskap av Rikspolischef, chef för Tullverket och ja, lite annat. Kul att vara här igen, säger en av svensk idrotts mest karismatiska och driftiga ledare. Hela Hällåsen bubblade av aktiviteter och varenda kvadratmeter är förvandlad till marknadsplats, mathak och föreningsuppvisningar.
Det är fest i Söderhamn. En SM-fest som ger kommunen energi. Och PR. Pressläktaren fylldes snabbt av journalister från hela landet.

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande John Staffas och fritidsansvarige Niclas Brodin övervakar SM-inledningen.

Tove Stenquist fixar accrediteringen.

Svenska Friidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-08-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter