Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

SM-veckan på Strömmingsleken med motorstjärnor

På söndag finns SM-veckan Söderhamn på stan kl 10,00-15,00 för att informera om vinterns stora idrottsfest.
Vi håller till på Nygatan, nära målet till Strömmingsloppet och centrum för Strömmingsleken.
Med oss har vi 60-årsjubilerande SMK Söderhamn och motorstjärnor som Nisse Kjellström, Niklas Hägg och Göran ”Zamora” Lind.

SM-veckan avgörs 30 januari-5 februari 2017. Det blir en rejäl utmaning för värdstaden Söderhamn och de föreningar som ska arrangera ett 20-tal SM-tävlingarna.

Projektledaren Sören Calleberg, Visit Söderhamn och Sisu Gävleborg hälsar alla besökare på stan välkommen till SM-veckans infoplats på Nygatan.
- Hos oss kan allmänheten få information om vad som komma skall och vilka behov vi har, till exempel av volontärer och boende. Den som vill vara med och jobba med SM eller hyra ut sitt boende till tävlande och ledare kan anmäla det till oss på plats och ställe, säger Calleberg.

Sisu Gävleborg berättar också vilka utbildningar som finns i höst och som kan bidra till enskild kompetenshöjning och föreningsutveckling.

SMK Söderhamn är en av stadens mest ansedda och rutinerade arrangörsklubbar. SMK, med sin anläggning på Flygstaden, kommer bland annat att arrangera rallycross och snöskotercross under SM-veckan.

SMK firar 60 år i år. På söndag är eldsjälen Frasse Berg på Nygatan tillsammans med två rattmästare och en fartfantom på band.
Flerfaldiga VM-medaljören Nisse Kjellström, bosatt i Söderhamn, visar upp sin tävlingsskoter och berättar om sin satsning mot SM på hemmaplan. Nisse tävlar för Team Walles i Bruksvallarna. Nisse får sällskap på Nygatan av Niklas Hägg, SMK Hälsinge i Hudiksvall och Göran ”Zamora” Lind, motorsportlegend från Bollnäs MK. Niklas och ”Zamora” har med sig sina tävlingsbilar.

Niklas Hägg från Ilsbo har flera SM-guld i rally, backe och rallysprint. Han tillhör motorsportens exklusiva skara ”Stora Grabbar” och blir granterat en av publikmagneterna på Flygstadens SM-Motorstadion i vinter.

Välkommen
SM-veckan Söderhamn 2017

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-08-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter