Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Aquarena

Söderhamn bäst i Sverige på vattenprov

Aquarena i Söderhamn är bäst i Sverige på att arrangera vattenprov och därmed främja simkunnigheten.
Det framgår av en undersökning som Svenska Simförbundet och EON gjort under vecka 22 på 31 platser runtom i landet.
- En ny glädjande bekräftelse på att vi bedriver bra verksamhet i Aquarena med kompetent och hängiven personal, kommenterar Kultur- och fritidschefen Anders Uddén.

Utmärkelserna haglar ner över Söderhamn och i synnerhet inom området Kultur- och fritid.
Nyligen stod det klart att kommunen utsetts till landets näst bästa fritidsfiske kommun och till den tredje bästa friluftskommunen, en tävling som Söderhamn för övrigt vann 2014 tillsammans med Örebro och Leksand.
Nu är det alltså personalen på Aquarena som får sträcka på sig under ledning av simhallschefen Arne Hansen från Marmaverken.
Vattenprovsveckan fixade Aquarena med glans.
- Det här ger oss en tydlig indikation på att vi jobbar rätt med att utveckla och anpassa simundervisningen och aktiviteter kopplade till den, säger Anders Uddén.

Namnet för Vattenprovsveckan är hämtat från simmärket Vattenprovet, som motsvarar den nordiska definitionen på simkunnighet.
Aquarena Hällåsen knep förstaplatsen genom sin fina beskrivning av sitt arrangemang. Anläggningen lade sin intensivsimskola under Vattenprovsveckan, för att deltagarna, syskon och familjemedlemmar också skulle få möjlighet att testa sin simkunnighet och delta i deras aktiviteter. Exempel på aktiviteter som erbjöds var:

- Märkestagning
- Prova på crawl
- Gratis vattengympa
- Bada med flytväst
- HLR med Räddningstjänsten
- Rutschkanerace

Skärholmens sim- och idrottshall kom tvåa i tävlingen "Bästa arrangör". Utöver märkestagning erbjöd de sina besökare roliga aktiviteter som testa fjärilsim, hinderbana, tävling: hur många kullerbyttor kan du göra på en minut?, bad-, båt- och isvett, baddisco, familjevattengympa m.m.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-02-03

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter