Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamn landets näst bästa friluftskommun

Söderhamn håller ställningarna som en av landets mest attraktiva friluftskommuner.
När Naturvårdsverkets årliga undersökning offentliggjordes under torsdagen blev det en ny topplacering:
- Vi är tvåa av 237 deltagande kommuner. Ett strålande resultat, kommenterar en nöjd Niclas Brodin, fritidsansvarig i Söderhamns kommun.

Förra året blev det en tredjeplats och året innan vann Söderhamn. Tre pallplaceringar i rad, alltså.
Söderhamn levererar!

- Naturvårdsverket bedömer än en gång att vi är en kommun med stora tillgångar och att vi jobbar rätt med att utveckla och stimulera friluftslivet tillsammans med föreningarna. Vi gör det här tillsammans. Många är engagerade, kunniga och intresserade av att göra en attraktiv kommun ännu bättre, säger Niclas Brodin.

Örnsköldsvik vann för andra året i rad, en poäng före Söderhamn som delade silverplatsen med Kalix, Sundsvall, Örebro och Huddinge.

- Vi fick 31 poäng mot Öviks 32. Den avgörande skillnaden var att vi fick en poäng mindre i kvaliteten på vår plan för friluftslivet, berättar Niclas Brodin.
- För att ta ytterligare ett steg i vårt målmedvetna arbete med frilufskommunen Söderhamn tänker vi försöka förbättra allt som kan göras bättre. Våra föreningar är aktiva och opererar från hav till land inom hela kommunen.

Niclas Brodin nämner projekt Västra Berget som ett exempel på hur kommunen utvecklar tillgänglighet och framkomlighet i stadsnära miljöer.
- Vi är duktiga på att lyfta fram våra tillgångar. Föreningar och organisationer gör ett föredömligt arbete, berömmer Niclas Brodin.

I jämförelse med övriga kommuner i länet som deltog i undersökningen var Söderhamn överlägsna med sina 31 poäng. Gävle fick 25,5 p, Hudiksvall 20 p, Ockelbo 17,5 p, Sandviken 14 p, Bollnäs 13,5 p, Ljusdal 13 p och Ovanåker 11,5 p.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-04-14

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter