Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Utsikt över Söderhamn

Söderhamn landets tredje bästa friluftskommun

Söderhamns kommun var bara 0,5 poäng ifrån att försvara fjolårssegern som Årets friluftskommun i Sverige. Bara Örnsköldsvik och Örebro anses vara snäppet vassare i Naturvårdsverkets undersökning.

Förra året delade Söderhamn segern med Leksand och Örebro. Nu blev det en snygg bronsplats.
- Det här resultatet understyrker ännu en gång att vi är en kommun med stora tillgångar och att vi jobbar rätt med att utveckla och stimulera friluftslivet, säger kultur- och fritidschefen Anders Uddén.
I analysen pekar Uddén på att Söderhamns kommun saknar ett friluftspolitiskt program:
- För att ta ytterligare ett steg i vårt målmedvetna arbete med friluftskommunen Söderhamn behöver vi ett dokument i vilket vi binder samman kommunens och samhällets intressen för att främja folkhälsan.
I årets frilufskommun Örnsköldsvik har friluftslivet en given plats på den politiska agendan. Friluftsprogrammets beslut 2014 anger att alla ska ha möjlighet till naturnära upplevelser och ett rikt och varierande friluftsliv.
Örnsköldsvik och tvåan Örebro fick maximala 32 poäng. Ö-viks friluftspoliska program avgjorde.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-05-01

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter