Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamn näst bästa fritidsfiskekommun

Söderhamn är landets näst bästa fritidsfiskekommun efter Umeå, enligt en undersökning som Jordbruksverket offentliggjort.

Nyheten mottogs med glädje av kommunens fritidsansvarige, Niclas Brodin:
- Jätteroligt! Det här är ännu ett resultat av ett nära samarbete mellan kommunen, som har en intern organisation som prioriterar tätortsnära fritidsfiske, och ett aktivt föreningsliv som lägger mycket tid och energi på att utveckla fisket.
- Den fiskeplan som kommunen tagit fram tillsammans med fiskevårdsområdena har legat som grund för vårat gemensamma utvecklingsarbete.
Jordbruksverket pekar på att de lokala aktiviteterna är mycket viktiga för att höja fritidsfiskeintresset och öka tillgängligheten för fiske.
Söderhamn får höga poäng inom samtliga mätområden: Kunskapsförsörjning, tillgänglighet, intresse och fisketurism.
- Det är glädjande läsning, men ingenting är så bra att det inte kan bli bättre, säger Niclas Brodin som inte tänker slå sig till ro på grund av framgången.
- Vi har egentligen allt inom fisket. Laxen i Ljusne, gäddan och gösen och annan ädelfisk i insjöar och vattensystem runt om i kommunen. Även om vi har en hygglig fisketurism så är jag övertygad om att vi som en av landets bästa fritidsfiskekommuner kan bli ännu bättre på att marknadsföra våra tillgångar.
Totalt svarade 231 av Sveriges 290 kommuner på enkätundersökningen.
Umeå fick ihop 39 poäng och var en poäng före Söderhamn. Bromölla i Skåne kom trea med 36 poäng.
Söderhamn kom tidigare i år på tredje plats bland landets friluftskommuner.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Niclas Brodin

Niclas Brodin

Granskad/Uppdaterad: 2015-12-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter