Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Söderhamns IK fixade TV-Pucken med bravur

TV-Puckens kvalspel  på Hällåsen blev en ny framgång för Söderhamn som värdstad för ett stort arrangemang.
2 999 åskådare såg de tio matcherna som spelades i PerexHallen.
- Vi har fått massor av positiv respons från deltagre och förbund, säger Per Ängvald i Söderhamns ishockeyklubb.

När Regionrådet Eva Lindberg (s) invigningstalade i PerexHallen  på fredagskvällen gav hon starkt uttryck för den stolthet hon känner som Söderhamnare och det fantastiska jobb som föreningslivets medlemmar åstadkommer.

TV-Pucken  är en i raden av stora tävlingar som berikat Söderhamn i höst. Friidrotts-SM, Endoro-SM, SM i Mountainbikeorientering, U 17-landskamper i fotboll och en hockeyturnering med lag från Jämtland/Härjedalen, Västerbotten, Västmanland, Örebro län och Hälsingland är åtaganden som dragit tusentals aktiva, ledare och åskådare till kommunen.

Söderhamns IK stod som värd för TV-Pucken. Ett hundratal medlemmar jobbade i skift fredag, lördag och söndag med att få allt att fungera med mat, logi, lagvärdar, sekretariat, domare, vakter och försäljning.
- Det gick jättebra och Svenska ishockeyförbundet gav oss beröm för hur vi genomförde turneringen, säger Per Ängvald som räknat ut att i snitt 299 personer såg de tio matcherna som spelades.
- Det är betydligt fler än i Södertälje där den andra kvalgruppen avgjordes. I den etablerade hockeystaden var det 219 åskådare per match.  Till Söderhamn kom många medresande föräldrar som bodde över och konsumerade i staden.
Ledningen i SIK-hockey har redan pratat med företrädare från hockeyförbundet om att få arrangera en ny turnering:
- Av responsen att döma finns det hopp om det. Förbundet tycker att vi har en mysig anläggning och att vi klarade det tävlingsmässiga bra. Vi är absolut intresserade av att ta oss an en ny stor utmaning i framtiden, säger Per Ängvald.
Hur mycket pengar som gick till Unicef-kampanjen Bern på flykt är inte uträknat.
- Tio kronor av varje sålt matchprogram skänker vi till Unicef. Det blir en slant. Hur mycket kan jag inte säga just nu. Vi har inte hunnit räkna klart allt så här tidigt på måndagsmorgonen, avslutar Per Ängvald.
Örebro och Västmanland gick vidare till slutspelet som spelas i Husum och Örnsköldsvik senare i höst.
Hälsingland förlorade samtliga sina fyra matcher: 0-2 mot Jämtland/Härjedalen, 1-5 mot Örebro län, 1-4 mot Västmanland och 0-5 mot Västerbotten.
Båda Hälsinglands mål gjordes av Jesper Blaszkowski som till vardags representerar Söderhamn/Ljusne HC.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-10-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter